Koop veilig en goedkoop op Internet

Pilates

Wat is pilates?

Pilates is een fitnessmethode dat uitgedacht werd door ene Joseph Pilates aan het begin van de vorige eeuw. De kern van pilates is het mentale vermogen gebruiken om de spieren in het lichaam te beheersen. De pilates-methode is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. De meest logische verklaring hiervoor is dat mensen een steeds gejaagder leven leiden en stress beleven in het lichaam. Dit uit zich in overdreven spierspanning in het lichaam en het onvermogen om te ontspannen. De nadruk bij de methode van Pilates ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat. Dit zijn de spieren die de wervelkolom ondersteunen.


pilates

Pilates om de gezondheid te verbeteren

We leven steeds gejaagder en worden continue bedolven onder allerlei prikkels van buitenaf. Denk aan TV, e-mail, mobiele telefoon en internet. Ons lichaam reageert hierop met verhoogde alertheid. Deze verhoogde alertheid zorgt voor een overproductie van adrenaline en leidt tot verhoogde spierspanning in het lichaam. Langdurige spierspanning tast de gezondheid aan.
Naast allerlei pijnklachten, vage klachten en slapeloosheid kan er ook hoge bloeddruk ontstaan. Pilates training zorgt ervoor dat je leert om te ontspannen door middel van balansoefeningen en het controleren van bewegingen. Pilates is een bewezen methode om genoemde klachten te bestrijden en dus daarmee te gezondheid te verbeteren.

Wat kun je verbeteren met pilates?

Pilates is een bewezen en verantwoorde methode gebaseerd op bewegen en controle van spieren. Je kunt er veel facetten van de gezondheid mee verbeteren. De volgende punten worden zeker verbeterd:

pilates Spierproblemen
pilates Lichaamshouding
pilates Uithoudingsvermogen
pilates Flexibliteit

In feite kun je stellen dat pilates het menselijk lichaam terugbrengt naar een toestand hoe het hoort te zijn. Al snel zullen positieve effecten zichtbaar worden. Als je begint met pilates is het interessant om doelen te stellen. Een doel kan zijn bijvoorbeeld afvallen, stress verminderen of hoge bloeddruk verminderen.

Helpt pilates tegen hoge bloeddruk?

Pilates kan een zeker helpen bij het verlagen van te hoge bloeddruk. Belangrijk hierbij is dat de oorzaak van de te hoge bloeddruk niet veroorzaakt wordt door een onderliggende (ernstige) ziekte. Een hoge bloeddruk als gevolg van stress, weinig bewegen of hoge spierspanning kan goed bestreden worden door het volgen van pilates training.

Kun je met pilates afvallen?

Pilates is op zichzelf niet een methode om af te vallen. Het is wel zo dat wanneer je overgewicht hebt en een gebrek aan beweging dat je door trainingen wel degelijk (veel) kunt afvallen. Een aantal redenen waarom je met pilates kunt afvallen:

- Met Pilates verbrandt je calorieën, zoals met elke vorm van lichamelijke oefeningen. Hoeveel calorieën je verbrand hangt af van je lichaamstype en de mate van inspanning die je in je training legt.
- Pilates zorgt voor een slankere look  door het benadrukken van je lengte en een goede houding. Een van de beste manieren om er dunner uit te zien en je dunner te voelen is door een mooie houding.
- Pilates bevordert diepe en efficiënte ademhaling die essentieel is voor verbranding van calorieën en weefselregeneratie.
- Wanneer je trainingen volgt bevordert je gevoel van eigenwaarde en ben je bewuster met je lifestyle bezig. Deze factoren dragen bij aan een goede motivatie om gezonder te leven en dragen daardoor bij aan een gezond gewicht

De positieve effecten van pilates meten.

Daag jezelf uit door meetbare doelen te stellen.Verscheidene gezondheidsaspecten zijn meetbaar. Door aantoonbare verbeteringen waar te nemen moitiveer je jezelf om door te gaan.
Gebruikt u pilates om af te vallen dan kunt u bijvoorbeeld een weegschaal kopen die vetpercentage meet en skeletspiermassa. Een populair model is de Omron BF511. Deze weegschaal is populair bij mensen die yoga en/of pilates beoefenen.
Wilt u met pilates uw hoge bloeddruk verminderen dan is het een goed idee om een bloeddrukmeter aan te schaffen en bijvoorbeeld elke week op een vaste tijd uw bloeddruk te meten. Meet uw bloeddruk wel met een betrouwbare bloeddrukmeter. Omron is het meest betrouwbare merk bloeddrukmeter. In onze winkel verkopen wij de nieuwe collectie Omron bloeddrukmeters.
Deze apparatuur maken pilates nog waardevoller en ondersteunen uw gezondheidsdoelen.

omron bloeddrukmeterspilates hoge bloeddrukweegschaal omron bf511

Meet de positieve effecten van je training en krijg nog meer motivatie!

 

pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam pilates rotterdam