Koop veilig en goedkoop op Internet

Internet Koop is aangesloten bij Webshop Keurmerk

In tegenstelling tot sommige andere keurmerken is Webshop Keurmerk onafhankelijk. Alle aangesloten webwinkels beogen de belangen van de consumenten zo goed mogelijk te behartigen.

Het Webshop Keurmerk werd opgericht toen de Consumentenbond bekend maakte de activiteiten met betrekking tot het Webtrader-logo te beëindigen. Veel webwinkels die na de uitvoerige screeningsprocedure het Webtrader-logo op de website mochten gebruiken, sloten zich toen aan bij het Webshop Keurmerk. De Webshop Keurmerk-voorwaarden zijn dan ook gebaseerd op de eerder door de Consumentenbond gehanteerde voorwaarden.

Om de onafhankelijkheid te waarborgen is het beheer ondergebracht in de Stichting Webshop Keurmerk. De bij de Stichting Webshop Keurmerk aangesloten winkels zijn verplicht te voldoen aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en aan de Keurmerk-code. De Stichting Webshop Keurmerk stelt zich mede ten doel het vertrouwen van consumenten ten aanzien van internetaankopen, per telefoon, catalogus en post te vergroten.

Certificaten: https://www.keurmerk.info/Leden-en-Partners/Lid-Details/12651?f=1 en https://www.keurmerk.info/Leden-en-Partners/Lid-Details/12652?f=1

Internet Koop is aangesloten bij Webshop Keurmerk

Internet Koop - Veilig en betrouwbaar

 

 

European Trustmark

EMOTA vertegenwoordigt bedrijven welke zich bezig houden met de verkoop op afstand in 15 Europese landen. De totale e-commerce omzet in deze landen wordt geraamd op meer dan €350.000.000.000, wat goed is voor meer dan 80% van de totale Europese e-commerce. De missie van EMOTA is om op Europees niveau, de belangen van de verkopers op afstand te behartigen. EMOTA is daarbij trots het eerste aanspreekpunt te zijn voor de Europese Commissie, leden van het Europees Parlement en de media op het gebied van e-commerce.

Winkels die het Webshop Keurmerk dragen ook het Europese keurmerk dragen om het vertrouwen te geven aan de buitenlandse consument. In tegenstelling tot andere commerciële keurmerk programma's op de markt, is EMOTA‘s Europese keurmerk onafhankelijk en beheerd door de nationale, non-profit beroepsverenigingen in Europa.  Zodoende biedt het een ongevenaard niveau van vertrouwen en garantie aan de consument.

Certificaten: http://europeantrustmark.eu/en/consumers/certified-shops/certificate/36cf12058c6da92cbc3ac061450d9986/ en http://europeantrustmark.eu/en/consumers/certified-shops/certificate/1bf0bde5157d230b5490fcc2c33d344d/

Internet Koop - Veilig en betrouwbaar