Koop veilig en goedkoop op Internet

Lage bloeddruk: Is een bloeddrukmeter nuttig?

Wat is lage bloeddruk?

Lage bloeddruk wordt in medische termen hypotensie genoemd. Iedere keer dat het hart samentrekt wordt er bloed door de aderen gepompt en dit geeft een bepaalde druk (tensie). Bloed voorziet het lichaam van zuurtstof en voedingsstoffen. Voor een optimale afgifte hiervan is een bepaalde druk in de bloedvaten nodig. Bij te lage bloeddruk wordt het lichaam minder goed van zuurstof voorzien.

Is lage bloeddruk gevaarlijk?

Afhankelijk van de oorzaak kan lage bloeddruk levensbedreigend zijn. Er zijn verschillend oorzaken die tot lage bloeddruk leiden. Als het hart minder goed pompt dan daalt de bloeddruk. De afnemende pompfunctie van het hart hangt vaak samen met ouderdom of een onderliggende ziekte. Uitdroging veroorzaakt een laag bloedvolume en lage bloeddruk. Geneesmiddelen leiden ook wel eens tot plotseling daling van de bloeddruk. Het meest bekende is lage bloeddruk door plotseling te gaan staan na lang gelegen te hebben. Deze vorm van lage bloeddruk duurt vrij kort. In zijn algemeenheid kun je stellen dat lage bloeddruk veel aandacht nodig heeft, daar het levensbedreigend kan zijn of hinderlijk in het dagelijkse leven (denk aan flauwvallen).

Symptomen lage bloeddrukduizeligheid symptoom lage bloeddruk

lage bloeddruk symptoomDe waarden van de bloeddruk zijn onder 120 bovendruk en 80 onderdruk
lage bloeddruk symptoom Duizeligheid, leeg gevoel in het hoofd
lage bloeddruk symptoom Het koud hebben
lage bloeddruk symptoom Onregelmatig slapen
lage bloeddruk symptoom Gebrek aan eetlust
lage bloeddruk symptoom Snel moe en prikkelbaar
lage bloeddruk symptoom Pijn in de hartstreek

Wat kunt u zelf doen tegen lage bloeddruk?

- Wanneer u lage bloeddruk heeft of het vermoeden daarvan is het raadzaam om een bloeddrukmeter aan te schaffen. Het regelmatig meten van de bloeddruk geeft een beeld waaruit de arts kan concluderen of er sprake is van een chronische lage bloeddruk of dat er mogelijk sprake is van een aandoening in het lichaam dat de lage bloeddruk veroorzaakt.
- Bij duizeligheid (veel voorkomend) kunt u het beste gaan liggen met de benen omhoog. De bloedtoevoer naar de hersenen wordt hierdoor verbeterd, waardoor de duizeligheid verdwijnt.
- Drink voldoende (mineraal) water. Vocht is cruciaal voor een goede bloedcirculatie.
- Eet voldoende zout. Zout houdt het vocht in het lichaam, waardoor het bloed beter kan circuleren
- Beweeg voldoende. Door beweging en sporten wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en wordt het hart gedwongen om bloed naar de spieren en organen te pompen. De spieren en organen worden zo goed voorzien van zuurstof en heeft een gunstig effect op lage bloeddruk

Bloeddrukmeters aanbevolen door artsen

Lage bloeddruk kan gevaarlijk zijn en het is dan ook belangrijk om vast te stellen of er lage bloeddruk is en hoe laag. Gevoel kan misleidend zijn, daarom is meten beter. Ook kunt u actie ondernemen wanneer u vaststeld met uw bloeddrukmeter dat er sprake is van te lage bloeddruk. Kies wel voor een betrouwbare bloeddrukmeter. Het merk Omron wordt meestal geadviseerd door artsen. In onze webwinkel kunt u voordelig deze bloeddrukmeters aanschaffen.

omron bloeddrukmeter m2 omron bloeddrukmeter m3 omron bloeddrukmeter m6 comfort omron bloeddrukmeter m6ac
Alle Omron bloeddrukmeters zijn klinisch gevalideerd en zijn zeer betrouwbaar.
       

Omron bloeddrukmeters zijn volautomatisch en eenvoudig in gebruik. U heeft 3 jaar garantie op de Omron bloeddrukmeters zodat u betrouwbaar kunt meten.