Koop veilig en goedkoop op Internet

De weegschaal een belangrijk gezondheidshulpmiddel

De weegschaal is al duizenden jaren een hulpmiddel voor de mens. Vroeger toen er ruilhandel was werd er al gewogen om een eerlijk ruil tot stand te brengen. Vanuit de handel deed in de 20-ste eeuw de weegschaal zijn intrede in de huishoudens. In de beginjaren waren dit eenvoudige (balans)-weegschalen die vaak niet heel nauwkeurig waren. Toen al werd de weegschaal gebruikt om met name ondergewicht vast te stellen bij kinderen en ook volwassenen.

De rol van de weegschaal thuis.

De laatste decennia is de weegschaal niet meer weg te denken uit de huishoudens. De mens is zich bewust geworden van zijn of haar gewicht. Door een veranderende welvaart en levensstijl is tegenwoordig voornamelijk sprake van overgewicht. Veel mensen zullen zeer waarschijnlijk een soort haat-liefde verhouding hebben opgebouwd met de weegschaal. Het neemt niet weg dat er grote waarde wordt gehecht aan het in huis hebben van een goede weegschaal.

de weegschaal begin vorige eeuw

de weegschaal in de jaren 70
Een van de eerste personenweegschalen                Een personenweegschaal uit de jaren 70

De weegschaal en de gezondheid

De weegschaal zegt behoorlijk veel over je gezondheid. Tot enkele jaren geleden gaf de weegschaal alleen maar aan hoe zwaar de persoon is die plaatsneemt op de weegschaal. Tegenwoordig is de weegschaal steeds geavanceerder en is de weegschaal in staat om in enkele seconden uw BMI, vetpercentage en skeletspiermassa te berekenen. Deze functies zorgen ervoor dat er een goed beeld ontstaat van uw lichaamsverhouding en dit geeft de nodige nuttige informatie over de gezondheid.

De weegschaal als hulpmiddel voor de gezondheid

Tegenwoordig is dankzij campagnes van de overheid en veel aandacht in de media iedereen ervan doordrongen dat overgewicht een serieus gezondheidsrisico betekent. Veel ernstige aandoeningen als hart-en-vaatziekten, diabetes type II en kanker worden in verband gebracht met overgewicht. Een goede weegschaal met meer functies laat zien waar het overgewicht uit bestaat. Veel mensen zeggen zware botten te hebben en daardoor overgewicht te hebben. Een diagnostiche weegschaal geeft inzicht en laat zien welke percentage van het lichaam uit skeletspiermassa bestaat en uit welk pecentage vet. Door middel van meer bewegen en gezonde voeding kunnen deze verhoudingen verbeterd worden. De weegschaal
functioneert dan als hulpmiddel om de positieve effecten van een betere levensstijl te meten.

De weegschaal koop je online.

De meeste winkels verkopen nog steeds de traditionele weegschalen die alleen gewicht aangeven. Voor de betere weegschaal kunt u terecht op het internet. Online een weegschaal kopen is zeer eenvoudig. In onze winkel vindt u de weegschaal die voldoet aan de juiste norm en zeer geschikt is als hulpmiddel voor uw gezondheid. De Omron weegschaal BF511 is een populair model bij gewichtsconsulenten en zeer geschikt voor thuisgebruik.
Klik hier voor meer informatie over de Omron BF511 weegschaal.

de weegschaal omron bf511

Omron weegschaal

Omron is de meest toonaangevende producent op het gebied van diagnostiek. Zij zijn voornamelijk bekend door hun hoge kwaliteit bloeddrukmeters.
De laatste jaren leggen zij zich steeds meer toe op levensstijlproducten. Het voorkomen van ernstige aandoeningen hangt vaak samen met levensstijl.
Door het produceren van hoogwaardige kwaliteit stappentellers en weegschalen krijgt de consument toegang tot hulpmiddelen om de gezondheid te
verbeteren. De Omron weegschaal is er voor het hele gezin. De Omron BF511 is klinisch gevalideerd voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer producten van Omron

Omron bloeddrukmeters

Omron stappentellers

Omron weegschalen

Omron thermometers